CNC plazmavágás

Miért előnyös számodra a CNC plazmavágás?

A válasz egyszerű. Ha vágott lemeztermékekre van szükséged, akkor a CNC plazmavágás segítségével ezeket nagy pontossággal és kiváló minőségben tudjuk előállítani, hiszen sokkal nagyobb precizitás érhető el, mint a kézi vágás esetén. A CNC technológiának köszönhetően tetszőleges mintát vághatunk a lemezbe, így egyedi megjelenést biztosíthatunk a neked készülő terméknek. A megmunkálás rendkívül gyors és hatékony, az anyag minősége nem változik.

A CAD/CAM eljárásnak köszönhetően a későbbiekben bármikor reprodukálni tudjuk a terméket, akár módosításokkal is, tehát megspóroljuk neked az újabb felmérést és tervezést, hogy hamarabb a rendelkezésedre álljon.

Plazmavágónk segítségével szinte bármilyen fémlemezt vágni tudunk, legyen szó ötvözött vagy ötvözetlen acélokról, alumíniumról vagy rézről, a vágott lemez vastagsága pedig elérheti a 25 mm-t is.

Lássuk a technikai részleteket

A plazmavágás egy termikus daraboló eljárás, melynél az égőfejben lévő elektróda és a vágandó alapanyag közti villamos ív, és az égőfejből kiáramló nagysebességű gáz együttes hatásaként plazmaív keletkezik. Ez a plazmaív, melynek hőmérséklete levegő hűtés esetében 10.000-20.000 °C közé tehető, pontszerűen olvasztja meg az alapanyagot, amit a kiáramló gáz kinetikus energiája a vágási résből eltávolít.

A plazmavágás abszolút előnye a nagy vágási sebesség és a nagy vágási mélység.

Plazmavágó berendezésünk

Vállalkozásunk egy LGK-120IGBT plazmavágó berendezéssel dolgozik, ami egy CNC vezérlő panel segítségével, összeköttetésben áll egy 1500×3000 mm méretű vágóasztallal. A vágóáram erőssége 30-120A között fokozatosan állítható, a precíz vágás vastagsága 1-25 mm, a maximális vágásvastagság pedig – daraboló vágás esetén – 45 mm. Plazmavágónk segítségével szinte bármilyen fémlemezt vágni tudunk, legyen szó ötvözött vagy ötvözetlen acélokról, alumíniumról vagy rézről.

CNC plazmavágónkkal az alábbi feladatokat tudjuk elvégezni